Bilden är från året 1965. Titta på balkongen!

fredag 27 april 2012

Fyndläge på blommor: blomskottsauktion och bakverk i massor!

Tisdagen den 24 april annordnades en blomskottsauktion i missionshuset utav föreningen Ladies Circle Hallstavik. Deltagarna fick bidra med blommor, sticklingar, olika sorters växter och kanske en kaka eller två till kaffet. Just kakor blev det gott av: det var nog få som orkade prova alla sorter. Som tur var fanns det också en del blommor till försäljning...

Förutom medlemmar ur klubben kom det också folk från trakten och långväga gäster ända från Östhammar. Alla var vid gott humör och budgivningen blev emellanåt upptrissad till höga priser. Skillnaden för samma växt vid olika tillfällen kunde variera stort. Alla pengar som evenemanget inbringade kommer att gå till Natasha Anderssons verksamhet för barn i Ryssland/Vitryssland och hennes lägerverksamhet i Sotter.


Ungefär mitt i bröts det för kafferep - och vilket kafferep sen med alla dessa kakor! Efter det mjukstartade vi med ett lotteri med mycket lokala produkter från bygden och hembakat - kanske blev våra gäster från Östhammar som mest glada över lotterivinsterna.
När det var dags att gå hem var alla mätta och belåtna och hade ett gäng blommor att plantera om så snart de kom hem. Försäljningen drog in pengar som förhoppningsvis kommer till nytta på Natashas sommarläger i år.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar