Bilden är från året 1965. Titta på balkongen!

lördag 26 januari 2013

Luftvärmepumpen installerad i stora salen!

Under hösten har vi stöttat och hjälpt församlingen att ta in offerter från olika företag på luftvärmepumpar. Valet föll slutligen på Elektrokyl i Häverödal. Vi är glada över att kunna få hjälp från ett lokalt företag, som alldeles säkert kommer att ge en bra service om något mot förmodan skulle strula. Det känns också bra att vi stöttar företagande i bygden när vi gör sådanna här investeringar.
Församlingen står för en stor del av kostnaden. Även vänföreningen och Anders Engström på Lundås har varit med och bidragit ekonmiskt.

 




 
Före jul kom Elektrokyl och satte upp stativet utomhus där själva utomhusaggregatet skulle stå. Sedan blev det problem med snö och kyla. Under sådana förhållanden ville man inte installera. Den 10 januari var förutsättningarna bättre, och då rullade två skåpbilar upp på gårdsplanen och ordnade med installationen.
Nu sitter inomhusdelen till höger om stora ingången när man kommer in och blåser med varm luft på besökarna. Det blir varmt och skönt och den låter inte så vidare värst mycket heller när den är igång. Märket är en Mitsubishi. Det ska tydligen vara ett bra och driftssäkert märke med många sålda luftvärmepumpar upp i Norrland.
 
Vi kan bara säga: äntligen! Nu får vi det varmt och uppvärmningskostnaderna har sjunkit radikalt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar