Bilden är från året 1965. Titta på balkongen!

lördag 12 juli 2014

LOPPIS dag 1

Många hade gått och väntat på årets loppis i Hammarby missionshus.

Väl en kvart före klockan elva, då vi öppnade, stod det en kö med förväntansfulla besökare utanför grindarna. Kön växte och växte.

 Då vi slog upp grindarna vid elvatiden strömmade femtiotalet personer in och parkeringen var alldeles full med bilar. Antagligen satte vi bilrekord i år.

I full fart och med friska vindar passerade de första timmarna förbi...


Efter ett tag lugnande det ner sig lite och folk slog sig ned för att prata och fika. Och kanske för att berätta om alla fina saker de hade hittat :)

Från vårens fågelholksbygge fanns det fågelholkar kvar som man kunde köpa och där pengarna går till Hammarby misisonshus vänner. Det gör föresten alla pengar som samlas in under loppisen! En glad byinvånare från Hammarby lade glatt beslag på tre holkar under de första minutrarna. Men lugn, det finns några kvar till imorgon söndag för den som är intresserad.


Klänningar och blusar fanns det gott om. Liksom barnkläder. 


Och ja, självklart har vi haft servering idag som alla andra loppisar! Våffla och kaffe med kaka. Det gick även att köpa till en hembakad biskvi av allra godaste sort!

Hungriga loppisarbetare tar en pause och provar våfflorna...

En liten pause i grönsgräset och bland vitklöver och bin. Härligt!

Ja, sannerligen, det finns mycket att titta på!

Man kunde också gå in i misisonshuset och kika på inredningen som fraktades hit vintern 1896/1897 för att användas i det nybygda missionshuset. Inredningen kom från ett spinnhus, alltså ett kvinnofängelse, på Norrmalm i Stockholm. 


Loppis loppis! Vi fortsätter imorgon söndag och har då öppet kl 11 - 15. Varmt välkomna ni som inte kunde komma idag och kom gärna tillbaka ni som var här idag lördag! Ett extra stort tack till alla frivilliga som så glatt kommer och hjälper till med att plocka fram saker, att servera fika och att göra detta till en så underbar helg som det är!

Vi ses i morgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar