Bilden är från året 1965. Titta på balkongen!

lördag 9 augusti 2014

Konstrundan i Hammarby missionshus

Årets stora konsthändelse i bygden äger just nu rum i form av Konstrundan. För den kulturintresserade finns det mycket att titta på i Hammarby missionshus den här helgen!

Konstverken möter besökaren redan innan denne har kommit in på parkeringen i form av finurliga skyltar och fram till missionshuset finns det mycket att titta på i trädgården. 

En del av konstverken är så väl invävda i omgivningen att man bli imponerad. Här några fåglar upphänga i byggnadsställningen mot bakgrunden av en kohage. 

Konstnärerna berömde den luftiga och ljusa lokalen som en bra plats för att ställa ut på. Dessutom - kul att träffa kollegor!



Färgglada målningar från Leif Ericson. 

 Helena Molin hade målat stolar i vitt, svart och rött.
 Ola Gäverth hade tagit vackra naturbilder.
En utav Viveka Gross finurliga kreationer.
 
Samt en massa konstverk som inte är med på bild här men är MYCKET sevärda. 

Stora salen användes inte för utställningen, men var vackert pyntad med säsongens blommor och där fanns Gunvor som kunde berätta mer om missionshusets historia.
Idag var verkligen allt ett konstverk. Inte minst fikaborden. 75 besökare senare kan vi konstatera att vi behöver baka mera fika och att söndagens öppettider sträcker sig mellan kl 11 och 15. Välkomna då alla som inte kunde komm idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar